در حالی که چهار روز است که بحث بر سر صدور قطعنامهای بر علیه ایران در جلسه مجازی، از طریق ویدیو کنفرانس مابین شورای حکام انرژی اتمی جریان دارد، اکنون با مخالفت صریح دولت چین در این مورد این شورا هم بهناچار خواستار تشکیل جلسهی حضوری و گفتگو و رایگیری، از نزدیک در این مورد شد.
رافائل گروسی، مدیر کل آژانس هم، خواستار همکاری بیشتر ایران شد اما؛ تهران همچنان بر مخالفت از بازدید ناظران آژانس از دو سایت هستهای خود ادامه میدهد چراکه فعالیت این دو سایت را ادعایی از سوی دشمن و بیاساس میداند.
در جلسه روز پنجشنبه ۱۸ جون که روز چهارم این نشت مجازی هم بود که دولتهای فرانسه، انگلستان و آلمان، پیشنویس قطعنامهای را پیشنهاد دادند که در آن از دولت ایران خواسته شده تا اجازه دسترسی به این دو سایت را به بازرسان آژانس بدهد و به طور کامل با آژانس همکاری کند.
تایید این قطعنامه با رای اکثریت اعضا خواست آژانس بوده است اما روسیه گفته که نیازی به صدور قطعنامه نمیبیند و چین هم صریحاً مخالفتش را اعلام داشت. این مساله باعث درخواست جلسه حضوری از طرف آژانش شده است.
قرار است در جلسه متذکره علاوه بر ادامه بحث و رایزنی در مورد قطعنامهی سه کشور اروپایی هم رایگیری صورت بگیرد.