نکوداشت از سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع)؛ مذهب جعفری باید رسمی شود
روز شنبه ۱۵ ثور، مطابق با ۲۵ شوال، مصادف است با سالروز شهادت ششمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت حضرت امام جعفر صادق(ع).
از این روز در مجالسی با حضور اقشار مختلف از جمله فرهنگیان، طلاب، علما و اساتید حوزه و دانشگاه در کابل به گونه باشکوه تجلیل شد.
مرکز فقهی ائمه اطهار در غرب کابل، میزبان یکی از این محافل بود.
آیتالله سید محسن حجت، سخنران اصلی این مراسم، پیرامون جایگاه بلند علمی و دینی امام صادق(ع)، صحب کرد و گفت امامان، واسطه فیض الهی و محور وحدت امت مسلمه هستند.
آیتالله حجت، خاطرنشان کرد که مقام امامت نیاز به شناخت عمیق دارد و رسالت علما است که برای آگاهی بخشی به مردم در شناخت مقام و جایگاه امام تحقیق کنند و چراغ علوم جعفری را روشن نگهدارند. آیتالله حجت گفت بیشترمشکلات بخاطرعدم آگاهی و درک درست از مقام امام صادق وسایرائمه دین(علیهمالسلام) است.
بگفته ایشان، بیشترین احکام دین از زبان امام جعفرصادق(ع) نقل شده و حضرت ایشان بالاترین نقش را در ترویج دین مبین اسلام داشته است. آیتالله حجت، تاکید کرد که چهارهزار شاگرد امام در سراسر گیتی، علوم اسلامی را گسترش دادهاند.
در تالار نما رسانه نیز سمینار بررسی شخصیت دینی و علمی امام جعفر صادق(ع) با حضور علمای شیعه و سنی برگزار شد. علمای اهل سنت گفتند، امام جعفر صادق(ع) یکی از بزرگترین مراجع روایی آنان و دارای پیروان زیادی در میان اهل سنت است.
مولوی محمد عثمان روحانی، گفت رابطه بین امام اعظم ابوحنیفه(ره) و امام صادق(ع) رابطه استادی و شاگردی بوده و امام ابوحنیفه(ره) دو سال از محضر امام صادق(ع) آموخته است.
بگفته وی، حدیثی از امام ابوحنیفه وجود دارد که گفته است: “اعلمتر از امام صادق(ع) کسی را ندیدم.”
مولوی روحانی گفت امام جعفر صادق(ع)، مشعل هدایت و از مراجع روایات اهل سنت است که پیروان زیادی در بین اهل سنت دارد.
مولوی ابراهیم بارکزی، رییس شورای علمای شرق کابل هم در این مراسم گفت: علمای اهل تسنن باید برای شناخت بهتر امام صادق(ع) محفل بگیرند تا تمام اهل تسنن از جایگاه امام صادق(ع) باخبر شوند. بگفته وی، امام صادق(ع) رابطه مستقیم بین پیامبر(ص) و مسلمانان است.
مولوی بارکزی تاکید کرد که پیروی از امام جعفر صادق(ع) و محبت داشتن به آنحضرت، سبب ناکامی توطئههای دشمنان میشود.
به باور وی، امت مسلمه نیازمند شناخت افکار و اندیشههای امام جعفرصادق(ع) هستند.
استاد محمد اکبری، معاون شورای علمای شیعه افغانستان نیز به نقل از امام ابوحنیفه(ره) گفت:
امام جعفر صادق(ع) اعلمترین امت است و هر آنچه انجام میداد برای رضای خدا و تقویت دین بود.
بگفته وی، تمامی ائمه دینی از علم، مشوره و افکار امام صادق(ع) استفاده کردهاند.
حجتالاسلام مظفری، مسوول مرکز فقهی ائمه اطهار نیز گفت، شاگردان امام صادق(ع) از علمای تراز اول جهان اسلام و از مؤسسان مذاهب و جریانهای اسلامی بودند.
از مقام شامخ اما جعفر صادق(ع) در حوزه علمیه خاتمالنبیین(ص) نیز تجلیل شد. حجتالاسلام استاد محصل در این مراسم گفت، برای شناخت امام صادق(ع) باید به سیره علمی آن حضرت و آثار تالیف شده توسط شاگردان امام صادق(ع) مراجعه کرد.
بگفته وی، امام صادق(ع) در طول عمر پربارش شاگردان زیادی را تربیت نمود و در راستای روشن نگهداشتن مشعل علم و حفظ ارزشهای دینی فعالیتهای ملموسی داشتهاست.
این استاد علوم دینی، خواستار به رسمیت شناختن مذهب جعفری در کشور شد.
او، خطاب به حکومت سرپرست گفت اجازه دهید فقه جعفری در مکاتب و دانشگاهها تدریس شود و احترام متقابل میان پیروان مذاهب اسلامی نیز جدی گرفته شود.
حجتالاسلام استاد نبوی، یکی دیگر از سخنرانان این مراسم بود. او گفت امام صادق(ع) در دوران خفقان و انقلاب زندگی میکرد، انقلابی که طرفها برای کسب مقام سیاسی و به دست آوردن حکومت و قدرت تلاش میکردند.
نبوی افزود در بحبوحه این تنشها، حضرت امام همواره بیطرف ماند و با وجود دعوتهای متعدد، در هیچ نزاع و انقلابی شرکت نکرد.
بگفته وی، شرایط ناگوار و نامطلوب آن زمان، مردم را از لحاظ علمی و عقیدتی بهسوی انحراف میکشاند و امام با درک شرایط، به تصحیح مبادی اعتقادی مردم پرداخت و اصول عقاید اسلامی را برای مردم تذکر داده و تبیین نمودند.
این استاد علوم دینی گفت امام جعفر صادق(ع) به اصلاح گری جامعه آن روز پرداخت و در عرصههای مختلف سیاسی، اجتماعی، فرهنگی، بخصوص در بخش تبیین عقاید و احکام واقعی الهی و خداباوری زحمات بیشائبهای انجام دادند تا عقاید و باورهای انحرافی، دامنگیر مردم نشوند.