“واکسین برای همه” شعار امسال هفته جهانی واکسین است. در مراسمی که به این مناسبت روز پنجشنبه در کابل برگزار شده بود، مسوولان وزارت صحت عامه، نماینده سازمان صحی جهان و یونیسف حضور داشتند.
مولوی عبدالولی حقانی، معین عرضه خدمات صحی وزارت صحت عامه گفت:
در سال جاری تاکنون ۲ واقعه مثبت فلج اطفال در کشور ثبت شده و واکسین کرونا و فلج اطفال برای حدود ۲.۳ میلیون کودک در ۸۷ ولسوالی تطبیق شده است.
او، با اشاره به اهمیت بالای واکسیناسیون گفت، در سال گذشته تنها ۱٫۶ میلیون کودک و حدود ۸۰۰هزار مادر واکسین تیتانوس و میلیونها کودک زیر پنج سال واکسین فلج اطفال دریافت کردند.
با اینحال، هنوز میلیونها کودک از دسترسی به واکسین محروماند.
قلندرعباد، سرپرست وزارت صحت عامه از سازمان صحی جهان و سایر موسسات همکار خواست که به دور از مسایل سیاسی در بخش صحی با افغانستان همکاری کنند.
مولوی محمد اسحاق صاحب زاده؛ معین مالی و اداری وزارت صحت عامه نیز گفت سازمان صحی جهان، W.H.O و یونیسف صادقانه برای معیاری سازی نظام صحی و رفع مشکلات دارو و معاش داکتران افغانستان کارکنند.
او تاکید کرد که داکتران نیز صادقانه برای مردم افغانستان تلاش کنند؛ چرا که بگفته وی، داکتران در قبال مردم مسوولیت دینی و انسانی دارند.
این درحالی است که هماکنون میلیونها زن و کودک در کشور با مشکلات جدی صحی دست و پنجه نرم میکنند.
دیبرا بیتلس، نماینده سازمان صحی جهان هم با تأیید این مشکلات گفت، زنان و کودکان در افغانستان بهشدت آسیب پذیراند و برای جلوگیری از بحران بیشتر، پروسه واکسین گسترش خواهد یافت.
خانم دیبرا بیتلس گفت:
“افغانستان در جریان جنگهای داخلی بهشدت آسیب پذیر شده، به خصوص زنان و نوزادان که بیشتر نیازمند واکسین هستند. بنا براین ما پروسه واکسین را جهت کاهش و ختم وضعیت بحرانی و صحی اطفال، افزایش داده ایم.”
پوریک دومینیک؛ نماینده یونیسف در افغانستان نیز گفت:
“ما ملزم هستیم تا درباره واکسین با حکومت افغانستان همکاری کنیم. تا تمامی مناطق و ساحات این کشور کودکان ۲ تا۵ سال از واکسین مستفید شوند. ما برای نجات جان کودکان پروسه واکسین را شدیدا گسترش میدهیم.”
در پایان این مراسم از خانوادهها و علما خواسته شد که برای تطبیق بهتر کمپاین واکسیناسیون، با واکسیناتوران همکاری کنند.