حضرت آیتالله العظمی محسنی(ره)، معلم افغانستان، اکادمیسین کشور و شخصیت کمنظیر در جهان اسلام که دیدگاه عمیقی نسبت به آینده کشور و توجه ویژه به پیشرفت و ترقی جامعه داشت.
معلم افغانستان همواره به فراگیری علوم دینی؛ مطالعات و پژوهشهای ارزشمند در بخشهای مختلف، تآکید داشته و مدام جوانان و قشر تحصیلکرده را در این زمینه تشویق میکرد.
شماری از عالمان دین و استادان دانشگاه با اشاره به اهمیت فراگیری علوم میگویند که معلم افغانستان فراگیری علوم عصری را یک ضرورت جدی به جامعه میدانست. حجتالاسلام عبدالقدیر عالمی گفت «علوم روز ضرورت است در جامعه و نیاز جدی به آن است، حضرت آیتالله العظمی محسنی(ره) این ضرورت را به تمام معنا درک میکرد و جوانان و نوجوانان را به فراگیری علوم روز تشویق میکرد».
عبدالکریم اسکندری؛ استاد دانشگاه گفته است که اکادمیسین کشور همیشه به این باور بود که کشور باید در تمامی بخشها نیروی متخصص داشته و از وابستگی به کشورهای بیرونی رهایی یابد. او افزود: «درکتابهای حضرت آیتالله محسنی(ره) بازتاب و منعکس شده است که مسیر شکوفایی و توسعه و تمدن یک کشور از مسیر معرفت و آگاهی عبور میکند و جامعهای سعادتمند و پیروز است که در عرصههای مختلف، دانشمندانی داشته باشد».
حضرت آیتالله العظمی محسنی (ره) به مطالعه و پژوهش علاقه شدید داشت و در طول عمر با برکت خود برای گسترش علوم دینی و عصری زحمات و تلاشهای ارزندهی انجام داده است. بهطور نمونه، تاسیس دانشگاه، حوزه علمیه خاتمالنبیین(ص) و ایجاد شبکه تلویزیون تمدن از نمونههای بارز معلم افغانستان به فراگیری علوم بود.
عالمان دین و استادان دانشگاهها، میگویند که آثار و تالیفات ایشان در حوزههای مختلف اکنون منبع معتبر برای انجام سایر تحقیقات و استفاده موثر در توسعه و تکامل کشور است.
زحمات و تلاشهای بینظیر حضرت آیتالله العظمی محسنی(ره) در حوزه علوم سبب شد که اداره اکادمی علوم افغانستان لقب اکادمیسین کشور را به معظمله اعطا کند.