بیانیه‌ی شورای علمای شیعه افغانستان در رابطه با عاشورای ۱۴۴۴

 بسم الله الرحمن الرحیم 

 عن النبی(ص):”حسین منی و أنا من حسین”.

 کشور ما افغانستان همواره دچار تحولات طوفنده‌ی گوناگون بوده که این تحولات به نحوی زندگی مردم مارا دچار دگرگونی‌های مختلف ساخته است؛ اما آن چه ثابت و پایدار مانده است، اعتقاد راسخ به اسلام و ارادت ومحبت به پیغمبر خدا و اهلبیت گرامی اش، به ویژه عشق حسین نواده‌ی نبی مکرم اسلام علیهما السلام وپاره تن آن نبی رحمت (ص) است. این عشق حیات آفرین در قلوب مردم مؤمن و دانای ما همواره در سخت ترین شرایط،  فهم و شعور و شور و امید آفریده است و به همین دلیل، این مردم پاک طینت همه ساله غم حسین و نهضت خدا خواهانه و حق طلبانه ی اورا گرامی می‌دارند و هر سال پر شور تر از سال پار،  با اقامه‌ی مجالس عزا، اهداف نهضت اورا باز خوانی می نمایند و بدین طریق در راه قرب الهی و رسیدن به حق و عدالت تلاش می ورزند و امسال نیز چنین چیزی در حال تکرارشدن است.

ولذا شورای علمای شیعه افغانستان  بعنوان مجموعه‌ای ازدلسوزان این مرز و بوم  و آگاهان به مسائل دین وشریعت یادآوری امورذیل را به مناسبت ماه محرم ومجالس عزاداری سیدالشهداء امام حسین (ع) لازم میداند:

۱- محبت وعلاقه به خاندان پاک رسول الله(ص) اختصاص به هیچ مذهب وطریقه ای ندارد؛ بلکه همه مسلمانان آن را یک امرمستحب اسلامی میدانند.

۲- امام حسین (ع) طبق نظر همه علمای اسلام برای احیا واستحکام دین خدا، احکام و ارزشهای قرآنی و شریعت اسلامی قیام کرد؛ بنابراین، تداوم راه این قیام ونهضت خونین، درپرتو پایبندی به فرایض الهی، نشر و گسترش احکام و معارف اسلامی میباشد.آن امام همام برای این امر به پاخاست که امت اسلام به دستورات خداوند عمل کنند. حقایق و معارف قرآن درجامعه حاکم باشد. حدود و مرزهای شریعت حفظ ورعایت شود.حقوق مردم پایمال نگردد.عدالت درتمام شئون زندگی مسلمانان اصل واساس باشد.ظلم و ستم  و تبعیض برچیده ومحو شود  و حکام مسلمان  با عدل  و انصـــاف رفتار کنند، تا صفا وصمیمیت،اخوت و برادری، همدلی وهمدردی برسرزمین‌های اسلامی حکومت کند.

۳- برپایی عزاداری و مجالس مصیبت شهدای کربلا و در راس آنان، سید وسرورشهیدان، اباعبدالله الحسین(ع) ازشعائردینی ودرجهت نشرو تبلیغ احکام ومعارف اسلامی است؛ زیرا که آن حضرت برای احیای دین قیام کرد وبرای زنده نگداشتن ارزشهای قرآنی به پاخاست.پس جادارد ازچنین جان فشانی عظیم، هرچه باشکوه تر تجلیل شود و مردم مومن باتمام توان سهم گیرند، تا پای بندی خود را با اهداف مقدس سیدالشهداء وارادت و علاقه وافرخود را به سیدالمرسلین وخاتم النبیین محمدمصطفی(ص) واهل بیت پاک او نشان دهند.

۴- مفاسد اخلاقی وظلم، پایه های یک جامعه سالم را متزلزل ساخته ومردم را به سمت گمراهی سوق میدهد ونیازهای بشر درسایه دین خداوند و قسط و عدل منبعث از آن تامین میگردد واینها از شعار های اصلی  نهضت عاشورا ست.

۵_  کشورما بخاطر چهل سال جنگ ودرگیری نیازمبرم به وحدت، صمیمیت، برادری وتفاهم دارد.عقل سلیم حکم میکند که منافع وگرایش‌های شخصی ، گروهی، قومی و منطقه‌ای را درجهت تامین مصالح کشور و وطن نادیده گیریم و برای آینده روشن،تربیت نسل نو ،شکوفایی میهن وقطع وابستگی به خارج، از کینه های کهنه،اختلافات گذشته و از راه و روش های مخرب ومهلک فاصله گیریم. در پر تو همین اصل از حکومت و مخالفان آن می خواهیم که مسائل و مشکلات را از طریق گفتگو و مذاکره حل کنند، نه از طریق جنگ و خشونت که این کشور و این مردم دیگر تاب وتحمل جنگ و خشونت را ندارند.

۶- محرم، ماه ایثار وفداکاری ست؛ محرم ماه گذشت وجان فشانی و از خود گذری در راه خدمت به دین وبندگان خداوند است؛ لذا باتوجه به بحران اقتصادی وبیکاری، حمایت از نیازمندان وفقرا دراین برهه‌ی بسیارحساس ضروری بوده، توجه انسان های خیرونیکوکار را از هر طریق ممکن، مخصوصا از راه نذورات مرسوم در ایام  عاشورا خواستاریم.

             والسلام 

       شورای علمای شیعه افغانستان

    محرم الحرام ۱۴۴۴هق.= ۱۴۰۱هش.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *