جرمی: انگلیس از نفوذش برطالبان برای ادامه گفتگوهای صلح استفاده خواهد کرد

دامنیک جرمی، سفیر جدید انگلیس در کابل گفته اگر از کشورش در گفت‌وگوهای صلح دعوت شود، بریتانیا از نفوذش برای کشاندن گروه‌های مختلف به پای میز مذاکره استفاده خواهد کرد.

او در گفت‌وگویی اختصاصی با خلیل نوری، خبرنگار بی‌بی‌سی در کابل گفته که اصرار طالبان بر ادامه جنگ برای جامعه جهانی قابل قبول نخواهد بود.

جرمی گفت که بریتانیا تماس‌های خیلی محدود با طالبان دارد، با کشورهای همسایه افغانستان تماس دارد و با پاکستان، ایران، هند و کشورهای حوزه خلیج فارس و تمامی کشورهای که به نحوی بر سیاست افغانستان تاثیر گذارند، در تماس است.

او افزده است، نقشی که بریتانیا می‌تواند بازی کند، ایجاد روحیه‌ای میان بازیگران منطقه است تا از روند صلح حمایت کنند. چرا که یک افغانستان با ثبات به نفع پاکستان، ایران و هند است. وجود درگیری در نزدیکی مرزهای این کشورها می‌تواند در دراز مدت بر منافع سیاسی و اقتصادی آنها تاثیر بگذارد.

آقای جرمی در پاسخ به این سئوال که با توجه به نفوذ بریتانیا بر پاکستان، آیا کشورش علاقمند است که در گفت‌وگوهای گروهای هماهنگی چهارجانبه نقشی داشته باشد، گفت:”بریتانیا روابط بسیار محکمی با افغانستان و همین‌طور با پاکستان دارد. اگر از سوی دولت افغانستان برای ایفای نقش در این گفت‌وگوها دعوت شویم، خیلی خوشحال خواهیم شد. البته که از ما خواسته شده تا نقش خاصی در گفت‌وگوها داشته باشیم.”

او درباره واکنش طالبان درباره روند صلح افغانستان گفته است که این واکنش را زیاد تعجب‌انگیز نمی‌داند. گفت‌وگوی صلح ممکن است زمانی طولانی را در بر گیرد. صلح با ایرلند شمالی سالها وقت گرفت. اما در مورد افغانستان ابراز امیدواری کرد که این روند به سرعت آغاز شود.

سفیر جدید بریتانیا در افغانستان گفته است:”وقتی مساله همکاری ما با بازیگران منطقه مطرح شود، یک چیز را باید برای طالبان روشن بسازیم که ادامه‌ جنگ و خودداری از گفت‌وگو، قطعا قابل قبول نیست و این باید از طریق اعمال فشار بر طالبان و افرادی که در تماس با آنهاست انجام شود.”

او افزوده که بریتانیا به توانمندسازی نیروهای افغان ادامه می‌دهد تا طالبان بپذیرند که در میدان جنگ پیروز نمی‌شوند. هنگام مواجهه با این نیروها به شدت سرکوب خواهند شد.

آقای جرمی درباره طالبان و گروه موسوم به دولت اسلامی ( داعش) گفت: “هیچ کسی قادر نیست بگوید چیزی را که طالبان انجام می‌دهند، چیست؟ به جزء اینکه این گروه بدست خود کشور خود را ویران می‌کند.”

او افزود: “داعش شکلی از اسلام را بر مردم تحمیل می‌کند که تا حال نشنیده‌ام. کسی است در افغانستان که بگوید که باورها و عقاید این گروه در افغانستان ریشه دارد یا نسخه خوبی برای مردم افغانستان است. به نظر می‌رسد که داعش یک سازمان کاملا بیگانه است که از رقه سوریه و عراق منشا گرفته است. حال باید دید که مردم افغانستان با آن چه می‌کنند.”

سفیر بریتانیا سال ۲۰۱۵ را یک سال پر چالش برای افغانستان دانسته و گفته که با توجه به انتقال مسئولیت امنیتی و خروج نیروهای ناتو از افغانستان، این سربازان افغان بودند که در خطوط مقدم می‌جنگیدند.

او گفت که در باره آینده افغانستان خوشبین است. دلیل آن خوشبینی تجربه‌ای است که از سالها کار در داخل و اطراف افغانستان بدست آورده و تغییرات مثبتی که طی این سالها در افغانستان بوجود آمده است.

آقای جرمی افزود که چالش‌های را که مردم افغانستان با آن رو برویند، نیز دست کم نمی‌گیرد.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *