حلقه محاصره بر شهر لشکرگاه تنگ تر شده است

منابع از ولایت هلمند می‌گویند طالبان دو روز می‌شود که حمله‌های خود را بر ولسوالی‌ها و مرکز ولایت لشکرگاه آغاز کرده‌اند، اگر چه پیش‌روی‌های شان به سوی مرکز ولایت لشکرگاه متوقف شده، ولی یک موقعیت استراتیژیک را در لشکرگاه به کنترول گرفته‌اند که بیشتر راه‌ها به سوی لشکرگاه، مرکز ولایت هلمند را بسته‌است.
کشت تریاک و قاچاق مواد مخدر، موجودیت پولیس‌های خیالی و سواستفاده‌ی فرصت‌طلبان، باعث شده است که هلمند و شهر لشکرگاه مرکز این ولایت، هر ازگاهی تا آستانه‌ی سقوط پیش برود.
نسیمه نیازی، نماینده‌ی هلمند در مجلس نمایندگان، می‌گوید: «از دیروز به این‌سو، بر شهر لشکرگاه، طالبان عملیات را آغاز کرده‌اند، ولی پیش‌روی‌های‌شان به سوی شهرزیاد نشده، اما شهر در حالت محاصره است به خاطر این که طالبان تندی [تپه‌ی] سرکارِ لشکرگاه را گرفته‌اند و مردم به بیرون رفته نمی‌توانند.»
بانو نیازی می‌گوید که تندی [تپه‌] سرکار که استراتژیک‌ترین موقعیت شهر لشکرگاه است، به دست طالبان افتاده است. او می‌گوید که تصرف این منطقه به دست طالبان، بسیاری از مسیرها به سوی لشکرگاه از جمله راه هلمند – قندهار و هلمند کابل را به روی ترافیک بسته است.
سرکار، از مربوطات مرکز ولایت هلمند است و دوراهی‌ای مهمی را در لشکرگاه شکل داده است.
نسیمه نیازی، نماینده‌ی هلمند در مجلس نمایندگان می‌گوید که طالبان به تخریب پل‌ها در این منطقه دست زده و به گونه‌ی قطعی، راه‌ها را بسته‌اند.
او می‌گوید: «در این مسیر، سه پل و پلچک وجود داشت که طالبان آن‌ها را با انفجار ماین، ویران کرده‌اند.»
این نماینده‌ی هلمند، وضعیت در لشکرگاه و دیگر نقاط هلمند را مهارناشده می‌داند و می‌گوید: «هنوز وضعیت مهار نشده و قوت‌های تازه‌دم نیز به هلمند نرفته‌اند، از سران امنیتی هم خبری نیست و طالبان در پی تصرف این ولایت‌اند.»
عوامل گسترش هراس‌افگنان در هلمند
اما هلمند چرا مانند شماری از ولایت‌های دیگر، چرا همیشه در اوج ناامنی و گسترش مخالفان دولت قرار دارد؟
بشیراحمد کاکر، مسوول کمیته‌ی امنیتی شورای ولایتی هلمند مدیریت نادرست را عامل اساسی گسترش طالبان در این ولایت می‌داند.
آقای کاکر می‌گوید: «مسلما شمار طالبان در این ولایت کم‌تر از شمار نیروهای امنیتی است و هلمند به نیروهای کمکی نیازی ندارد.»
آقای کاکر می‌گوید: «امنیت و نیروهای امنیتی در این ولایت، به جای سربازان جدید، به مدیریت درست جنگ و رهبری بهتر نیاز دارند.»
او می‌گوید که افراد زیادی به جمع نیروهای امنیتی در هلمند پیوسته‌اند، اما هلمند به سربازان و نیروهای نو نه، بل‌که به مدیریت بهتر نیروهای امنیتی و مدیریت جنگ نیاز دارد تا خطر طالبان را در این ولایت مهار کند.
این عضو شورای ولایتی هلمند می‌گوید: «اگر نیروهای امنیتی حاضر در هلمند، به گونه‌ی درست مدیریت شوند، جنگ را می‌برند.»
اما در همین حال، نسیمه نیازی، عضو مجلس نمایندگان از ولایت هلمند می‌گوید که مشکل رهبری، مساله‌ای حل شده است. بانو نیازی می‌گوید که آنان بارها شاهد بوده‌اند که مدیران محلی جنگ بدل شده‌اند و کسانی دیگر به این سمت‌ها گماشته شده‌اند، اما تغییری به میان نیامده است.
این عضو مجلس نمایندگان می‌گوید که جنگ هلمند یک جنگ کلان و منطقه‌ای است و با این مسایل کوچک پیوندی ندارد.
نسیمه نیازی می‌گوید: «کم‌بود نیرو به دلیل موجودیت پولیس خیالی، تلاش‌های فرصت طلبان، کشت و قاچاق تریاک، از شمار علت‌های جدیت و کلانی نبرد در هلمند است و مساله دیگر این است که طالبان در این ولایت، برنامه‌های جنگی خود را جدی می‌گیرند.»
او می‌گوید: «طالبان در خانشین به جنگ شروع کردند، تا این که قطعات هلمند در آن‌جا مصروف شدند، اما طالبان در چهارــ پنج ولسوالی دیگر این ولایت نیز حمله را آغاز کردند، طالبان هم‌زمان چندین جای را زیر فشار می‌گیرند، تا این که بتوانند بر لشکرگاه مرکز ولایت فشار بیاورند.»
او می‌گوید که طالبان می‌خواهند هلمند را به دلیل چندراهه‌بودن، نزدیک‌بودن با مرکزهای دیگرشان و نیز گسترش قاچاق به جهان و تمویل از این ناحیه، به مرکز خود بدل کنند.

عقب نشینی تاکتیکی این بار در هلمند

از جانب دیگر اما محمدرسول زازی، سخنگوی قول اردوی ۲۱۵ میوند مستقر در هلمند می‌گوید که نبرد در این ولایت کنترول شده و نیروهای امنیتی، اندکی عقب‌نشینی تاکتیکی داشته‌اند.
او می‌گوید که تنها در دو ولسوالی (خانشین و نادعلی) جنگ جریان دارد و وضعیت در بقیه نقاط ولایت هلمند، خوب است.
آقای زازی می‌گوید: «وضعیت امنیتی هلمند خوب است، قطعات و نیروهای ما، در حال آمادگی گرفتن به‌خاطر حمله به ولسوالی نادعلی استند.»
در حالی که پیش از این گفته می‌شد که نیروهای امنیتی در این ولایت به کم‌بود غذا و مهمات مواجه‌اند، اما زازی این موضوع را رد می‌کند

محمدرسول زازی، سخنگوی قول اردوی ۲۱۵ میوند مستقر در هلمند می‌گوید که طالبان در ولسوالی نادعلی، به خانه‌های باشندگان پنهان شده‌اند و این موضوع، کار نیروهای امنیتی در پاک‌سازی این ولایت از وجود هراس‌افگنان را به مشکل مواجه کرده است.
آقای زازی می‌گوید که فصل سبز و موجودیت جوی‌بارها، باعث شده است که عملیات نیروهای امنیتی در این ولسوالی کُند باشد.
در همین حال، حیات الله حیات، والی هلمند در جنوب کشور به مردم ولسوالی نادعلی این ولایت اطمینان داده است که بزودی طالبان را از مناطق مسکونی آن‌ها خارج می‌کند.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *